Loading...

maandag 31 januari 2011

Kweekbak voor bloemen en planten nieuw

Kweekbak voor bloemen en planten nieuw

Om bloemen en planten in te kweken.

Doe gerust een voorstel.

 

meer info


zondag 30 januari 2011

Planten bij particulier

Te koop:-Magnoliastruiken: paarse bloemen, vorstbestendig                              struik: 50 euro                              tak 1m hoog: 15 euro-Buxushaag: groen, klein blad, 4m lang                     1,10m hoog, onder 30cm breed, boven 15cm breed                     prijs: 220 euro-Buxushaag: groen-geel blad, 3,30 m lang                     90cm hoog, 25cm breed                     prijs: 170 euro-Buxusbollen: 40 cm hoog, 30cm doorsnede                      prijs: 12 euro-Taxus: kegelvormig 10 euro-Acubaplantjes: 2 à 3 euro-Keukenlaurier in pot: 2 euro vrijblijvend te bezichtigen in de tuin na telefonische afspraak.
meer info


zaterdag 29 januari 2011

Tuinbeeld/mand

Tuinbeeld/mand Tuinbeeld/mand om bloemen of planten in te plaatsen, doe een goed bod en het is van U.
meer info


vrijdag 28 januari 2011

Alchemilla mollis - vrouwenmantel

Alchemilla mollis - vrouwenmantel Robuuste plant die bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes van mei tot september. De zachtbehaarde bladeren zijn waaiervormig en worden wel eens in bloemstukjes gebruikt. Vrouwenmantel doet het in vrijwel elke grond goed maar groeien extra hard op een kalkhoudende grond. Ze verdragen zeer goed droogte en groeien goed zowel in de zon als in de halfschaduw. De hoogte is 30-40 cm. Ze zijn niet wintergroen maar wel zeer winterhard. Op de voorgrond van een border verdienen zij dan ook een plaatsje. Ideale plant voor snel grote oppervlakten te bedekken, zonder dat ze woekeren. Een must voor elke tuin.Wanneer de vrouwenmantel bijna is uitgebloeid en de bloemen en de bladeren beginnen te verdorren, dan mag je deze volledig terugknippen tot een vijf centimeter boven de grond. Geef na het terug snoeien wat extra bemesting (blauwe korrel) en na amper 1 week is de bodem al terug bijna volledig dicht gegroeid. Na twee weken is het terug een volwaardige bodembedekker maar dan met frisse groene bladeren en nog 14 dagen later krijg je zelfs een tweede bloei. Deze herbloei is wel minder als in de eerste periode.
meer info


donderdag 27 januari 2011

Hebe pastel blue (nieuw)

Hebe pastel blue (nieuw)

Een bodembedekker van formaat 7 planten op 1m² en na de zomer is dit mooi dicht gegroeid pastel blauwe bloemen op het eind van de zomer tot in de herfst. en voor de bloei zijn de grillige fijne takjes met groengrijse blaadjes een lust voor het oog.

Deze gebruiken wij ook in de winterbloembak zodat deze Hebe kan overhangen met enkele viooltjes tussen

wordt aangeboden in P10,5 pot

meer info


woensdag 26 januari 2011

Hosta sieboldiana

Hosta sieboldiana

Nog vele andere planten in onze webshop

Lichtpaarse bloemen Interesse mail of bel 03/776.16.86.

meer info


dinsdag 25 januari 2011

Seringenstruiken

Seringenstruiken Te koop: Seringenstruiken met dubbele lila(paarse) bloemen, hoogte 1m-1,5m vanaf ¤6. (Tijdens de week liefst bellen na 17.00 uur.)
meer info


maandag 24 januari 2011

Sanguinaria can. multiplex- magnifiek

Sanguinaria can. multiplex- magnifiek Deze dubbelbloemige bloedwortel is een van de mooiste zuiver witte bloemen die er bestaan!! Afhankelijk van het weer ontluiken in maart- april de kleine witte bloemknoppen. Rond de stengels zit het zilvergrijze blad dat zich nadien ontvouwt en een 20 cm kan worden. De plant is steriel en wordt vermeerderd  door te delen. Zaait zich dus niet uit! daarom niet zo goedkoop! Wordt best geplant in humusrijke iets zurige vochtige grond onder heesters. Kan ook perfect in pot op het terras zodat je kan genieten van de prachtige bloemetjes die niet zo lang bloeien. Na de bloei kan men dan genieten van het mooigevormde zilvergrijze blad dat lang aan de plant blijft. De wortelstok groeit ook zeer traag zodat er maar om de 3 jaar kan gescheurd worden.
meer info


zondag 23 januari 2011

6 jarige pioenplanten in 2 kleuren

 

prachtige pioenplanten van ongeveer 7 jaar oud te verkrijgen in 2 verschillende kleuren.

sarach bernardt/roze met dubbele bloem

de bloemen kunnen ook als snijbloem gebruikt worden

er zijn nog 200 planten voorradig

u kunt nu bespreken voor na afhaling na de winterperiode

0477.312364

meer info


zaterdag 22 januari 2011

AMARCRINUM howardii roseum (roze)

AMARCRINUM howardii roseum (roze) Dit is een kruising tussen Crinum moorei en amaryllis belladonna. Daardoor zijn de bloemen rechtopstaand en geuren ze heerlijk. Zeer aantrekkelijk als snijbloem met een houdbaarheid van 12-15 dagen!Bloeien in augustus en september na een warme periode en dan veel water. Net zoals de andere crinums zijn ze tamelijk winterhard. Amarcrinums zijn in alle opzichten iets kleiner dan crinums maar de bloemen zijn even groot. Kunnen alleen vermeerderd worden door de broedbollen te verwijderen van de moederplant. Ze houden van een voedzame bodem die niet te nat is.Verzendingskosten (Belgie): 6¤. Meerdere bollen samen versturen = zelfde prijs.
meer info


vrijdag 21 januari 2011

CHAENOMELES JAPONICA (= JAPANSE SIERKWEE)Heester afkomstig uit China, bekend om zijn vroeg bloeiende bloemen en zeer lekker geurende appeltjes.Die kan je gebruiken om konfituur/gelei/siroop te maken (bvb. in combinatie met Kweepeer.De stuik wordt veel aangeplant in parken en openbaar plantsoenen, omdat ze vroeg bloeit en bijna niet gesnoeid moet worden.Laat zich makkelijk zaaien:25 topkwaliteits-zaden à 2 euro.(zaden = vers, mooie grootte, optimale kiemkracht!) Variëteiten:CHAENOMELES 'BRILLIANT' : Grote dieprode bloemen, rijkbloeiend.CHAENOMELES JAPONICA 'SARGENTII': Zalm/Oranje-Rode bloemen,BodembedekkendCHAENOMELES 'CRIMSON AND GOLD':Donkerrode bloemen,Bodembedekkend.CHAENOMELES 'NICOLINE':Diep scharlaken-rode bloemen,Brede, relatief lage groei.CHAENOMELES 'VESUVIUS':Scharlakenrode Bloemen,Spreidende groei.CHAENOMELES 'ROWALLANE':Oranje-Scharlaken-rode bloemen,Kruipende groei.CHAENOMELES 'FIRE DANCE':Helder-rode bloemen,Relatief lage groeiwijze.CHAENOMELES 'HOLLANDIA':Scharlaken-rode bloemen,Open en spreidende groei.Japanse Sierkwee/ Japanse Dwergkwee: - grond: humus / zand/ kalkrijk.- vochtbehoefte: droog/ normaal.- licht: halfschaduw / zon.- wind: ongevoelig voor wind / zeewind-bestendig.- bladverliezend / winterhard.- mooie lekker geurende, opvallend gele vrucht (appeltjes)Voor 25 zaden: 2 euro.+ 1 euro verzendkosten België/Nederland.Bestellen:09/369.81.420471/49.38.56groen_is_leven@yahoo.com
meer info


donderdag 20 januari 2011

Mierikswortel-Armoracia rusticana (vaste plant)Mierikswortel plant je best in een pot want hij woekert fel.Bloeit met witte bloemen in mei -juli.Te verkrijgen met blote wortel vanaf eind september (grote plant voor 1 euro, kleine plant : 0,60 ¤).Bekijk ook eens mijn andere zoekertjes.
meer info


woensdag 19 januari 2011

Rododendrons

Rododendrons

grote planten en kleine planten met roze en fuchia bloemen 25¤/stuk

 

kleinere planten met wit-roze bloemen 15¤/stuk

5 knotwilgen  p.o.k

meer info


dinsdag 18 januari 2011

Bloempot

Bloempot viskorf  met  4 verschillende bloemen
meer info


maandag 17 januari 2011

Blauwschokkers: Pisum sativum ?EZETHA?

Blauwschokkers: Pisum sativum ?EZETHA? De peulen van de blauwschokker Pisum sativum ?Desiree? kunnen zowel jong als rijp geoogst worden. Desiree geeft een hoge productie. Het volgroeide gewas bloeit met paarse bloemen. Produceert paarse peulen met bruingele vruchten die bijzonder lekker zijn.Kapucijners kunnen zowel jong als rijp worden geoogst, alleen de zaden worden geoogst voor consumptie. Voor de verse pluk moeten de zaden niet al te jong zijn om de goede smaak te kunnen waarderen. Wie rijpe zaden wil oogsten moet attent zijn op de vogels, want die zijn er ook dol op. Als het gewas volgroeid is, kleuren de bloemen purper, terwijl de peulen paars worden en de zaden bruingeel zijn. TeeltDe teeltwijze is als bij doperwten, de oogst valt 3 weken later en bij de hogere rassen (150-175 cm) moet de rijafstand ruimer worden genomen. Hogere strorassen zeker steunen maar ook kortestrorassen zijn gebaat met wat steun!Voorzaaien kan vanaf eind januari onder koud glas. Vanaf maart kan men dan uitplanten in volle grond.Rechtstreeks buiten zaaien kan in april.OogstenDe peulen worden over het algemeen groenrijp geplukt en gedopt. Bij de verse pluk mogen de zaden toch ook niet al te jong zijn om een goede smaak te hebben. Laat de lichtbruine erwten rijpen als u ze droog wil oogsten om langer te bewaren (tot in de winter). Wie deze rijpen zaden wil oogsten moet wel extra opletten voor vogels want die zijn er dol op. 100 zaden voor 0,50 euro
meer info


zondag 16 januari 2011

Aconitum (Monnikskap)

Aconitum (Monnikskap) Monnikskap (Aconitum) is een geslacht van vaste planten uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Het zijn kruidachtige planten die over het algemeen goed tegen kou kunnen. De voornaamste standplaatsen zijn vochtige bodems op bergweiden. Alle monnikskappen trekken insecten, vooral hommels aan en zijn mede om die reden populaire tuinplanten.De bloemen vormen meestal trossen. Het bovenste bloemblad heeft de vorm van een helm of monnikskap, waaraan het geslacht zijn naam te danken heeft.KweekVoor de kweek van monnikskap kan het beste vochthoudende, licht beschaduwde grond worden gebruikt. Ook in de zon kunnen de planten goed gedijen, mits de grond niet uitdroogt. Het planten kan het beste gebeuren in het najaar of vroeg in het voorjaar. De bloeitijd loopt van juli tot en met september. Monnikskappen zijn geschikte snijbloemen.
meer info


zaterdag 15 januari 2011

Koelreuteria paniculata - zeepboom

Koelreuteria paniculata - zeepboom Kleine boom met gele bloemen in de zomer.Deze boom is een van weinige bomen die in juli bloeien afkomstig uit China winterhard -15° hoogte 160/200cm 8euro stamomtrek 8/10 12euro
meer info


vrijdag 14 januari 2011

Senecio grantii, 1 gestekte plant, 10-15 cm

Senecio grantii, 1 gestekte plant, 10-15 cm Senecio grantii is een opgaande, zelden geziene exotische plant uit Oost Afrika met grote, vlezige, bleekgroene bladeren en dikke stengels. Aan die stengels die zich steeds vertakken, verschijnen helder oranje gekleurde, gevulde bloemhoofdjes die uitbloeien naar een wit zaadpluis. Als de uit- gebloeide bloemen telkens worden verwijderd bloeit hij het hele jaar onafgebroken. Het is een tropische plant dus kan hij het best in een grote pot staan die in de winter naar binnen kan bij een minimum temperatuur van 6 graden. Op dit moment is de plant niet beschikbaar voor de verkoop. De gestekte exemplaren die ik heb staan zijn nog te klein. Mocht je belangstelling hebben, laat het me weten en ik reserveer een plant voor je.
meer info


donderdag 13 januari 2011

HORTENSIA Annabelle, Superaanbieding

HORTENSIA Annabelle, Superaanbieding

HORTENSIA ANNABELLE in 1,5 literpot. Bloeit met zeer grote witte bloemen. Nu SUPERAANBIEDING zolang de voorraad strekt slechts 2 euro. Vermeld bij bestellingen altijd dat de aanbieding gewenst is (anders zetten we de normale grotere 3 literpotten klaar a 4 euro)

 

LEVERING DOOR HEEL NEDERLAND  en de Belgische provincies Oost- en West Vlaanderen, Antwerpen en Limburg voor slechts ¤ 17 bij bestellingen vanaf 100 euro.Bezoekadres: Mozekesweg 1 te Luyksgestel (Eindhoven/ Mol/ Lommel)

Openingsuren: zie de siteKatalogus: Bekijk het gehele assortiment inclusief  foto’s en prijzen op www.GIETELING.nl

 

meer info


woensdag 12 januari 2011

Decoratieve koperen bloembak . Prachtig stuk

Decoratieve koperen bloembak . Prachtig stuk Decoratieve koperen bloembak . Prachtig stuk. Kan dienen voor buxus of andere vaste planten of bloemen in te plaatsen L 4 m 15 cm - B 45 cm - D 25 cm (zie foto) vaste prijs van 400 euro enkel bellen voor afspraak bij interesse op 0476 / 069 213
meer info


dinsdag 11 januari 2011

Sierheester: cornus

Sierheester: cornus Japanse Kornoelje

De Japanse kornoelje is een 4- 8 m hoge, bladverliezende boom of struik die we niet zo vaak in tuinen of plantsoenen zien. Dat is jammer want het is één van de meest decoratieve uitheemse bomen die het in ons klimaat en op alle grondsoorten (behalve op kalk) heel goed doet. Hij overleeft winterse temperaturen tot -20°C.

Herkomst van de Japanse kornoelje

De Japanse kornoelje is inheems in Japan, China en Korea. Hij groeit daar in het wild aan de rand van bossen en in bergwouden.

Plantkenmerken

Het blad is donkergroen, licht golvend en in de herfst scharlakenrood. De onderzijde is blauwgroen en licht behaard. De Japanse kornoelje bloeit in mei.

Elk hoofdje met onopvallende bloempjes wordt omgeven door 4 ca. 8 cm grote bracteeën ( schutbladeren) die crèmewit of heldergroen zijn. Soms hebben zij roze randjes.

Vaak zijn de bloemen zo veelvuldig dat het blad daaronder verdwijnt. Het is echt een prachtige voorjaarsbloeier! In zijn jonge jaren staan de takken schuin omhoog. Naarmate hij groeit, nemen zij een horizontale houding aan of hangen zelfs naar beneden (bij de variatie ‘Lustgarten weeping’)Tegen het einde van de bloeitijd verkleuren de bloemen naar roze.Ook in het najaar is deze kornoelje de moeite waard, want het blad verkleurt naar bloedrood.

Japanse kornoelje is een langzame groeier, vooral op latere leeftijd. Na een warme zomer verschijnen in september oranjekleurige, aardbeiachtige vruchtjes die een doorsnede van ca. 2 cm hebben en op lange rode stelen staan. Ze zijn lekker en kunnen rauw of gekookt gegeten worden. Achter een harde schil schuilt het puddingachtige vruchtvlees dat een beetje naar banaan smaakt.

Standplaats

Het beste groeit de Japanse kornoelje op humusrijke grond die niet te nat is. Kalkhoudende bodem bevalt hem niet zo goed. Op een zonnige, windvrije plek in uw tuin zal hij zich prettig voelen.

Hij is winterhard.

te verkrijgen in alle soorten in pot 3l

3,75/stuk

meer info


maandag 10 januari 2011

Grote rieten mand - IN PERFECTE STAAT

Grote rieten mand - IN PERFECTE STAAT Grote rieten mandDiameter 80 cmHoogte 40 cmPrachtige mand om te decoreren met o.a. bloemen,planten, allerhande droogbloemen, hout, ... entevens gemakkelijk aanpasbaar aan elk seizoen.Deze mand staat zowel prachtig in de tuin,veranda, ... als in de woonkamer.De korf is nog NIEUW en dus IN PERFECTE STAAT !!!Bezoek eveneens mijn webwinkel "DUNJA" met nogveel aanbiedingen ...
meer info


zondag 9 januari 2011

Geranium macrorrhizum

Geranium macrorrhizum

Vaste plant die uiterst geschikt is als bodembedekker.

Word 30cm hoog en verdraagt zeer goed schaduw en droogte.

Met purperrode bloemen in juni-juli.

In totaal 85 stuks in p9 (Potjes van 9 cm)

Stukprijs 0.50¤

Vanaf 10 stuks 0.45¤

Vanaf 50 stuks 0.40¤

meer info


zaterdag 8 januari 2011

Bloemen & planten boek

Bloemen & planten boek

Bloemen en planten uit België

Azaleas, begonia’s, boomkwekerijprodukten, groene sierplanten, snijbloemen, het Belgische familiebedrijf

meer info


vrijdag 7 januari 2011

SERINGEN   (Lat.Benaming: SYRINGA)= zéér mooie bloemheesters,  de bloemen ruiken énorm lekker!(geur: zoete, exotische én frisse geur, ong. rozengeur) = prachtige bossige struiken, maat 80-100cm.= zullen in 2011 reeds overvloedig bloeien,-----------------------------------= 2,5 euro/stuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!------------------------------------------VARIËTEITEN:***************->*dubbelbloemig*:***************-> 'MADAME LEMOINE' : = sneeuwwitte bloemen, dubbelbloemig.= bloei mei/juni= bij voorkeur zonnige standplaats indien mogelijk.= nagenoeg alle grondsoorten geschikt.-> 'MADAME CASIMIR PÉRIER'= witte bloemen, dubbelbloemig.-> 'KATHÉRINE HAVEMEYER'= roze-lila , naar mauve-lila toe,= zeer mooie grote pluimen, dubbelbloemig-> 'MICHEL BUCHNER'= lila bloemen, dubbelbloemig-> 'BELLE DE NANCY'= licht paarsrode uit paarsrode  knoppen= dubbelbloemig-> 'RUSTICA'= prachtige lila bloemen= dubbelbloemig*************enkelbloemig*:************-> 'ANDENKEN AN LUDWIG SPÄTH'= dieppurperen bloemen,= enkelbloemig.-> ' JONKHEER VAN TETS'= lichtpaarse bloemen= enkelbloemig-> 'HUGO DE VRIESE'= prachtige lila bloemen= enkelbloemig-> 'CHARLES X'= paarse bloemen= enkelbloemig-> 'Leon Gambetta'= lila bloemen= enkelbloemigALLE INFO & ADVIES:09/369.81.42 0471/49.38.56groen_is_leven@yahoo.com
meer info


donderdag 6 januari 2011

Klimplanten: hortensia petiolaris

Klimplanten: hortensia petiolaris

De klimhortensia (Hydrangea anomala ssp. petiolaris) is inheems in delen van Japan en Noordoost-Azië. Daar groeit de klimhortensia in bomen en over rotsen. De klimhortensia behoort tot de familie van de Hydrangeaceae. Een klimhortensia heeft groot, min of meer ovaal blad dat langs de randen getand is. In de zomer is deze klimplant getooid met grote schermen witte bloemen. De witte bloemen langs de randen springen het meest in het oog. Ze zijn steriel en bedoeld om insecten aan te lokken. In het centrum staan meer groen getinte bloemen, die vruchtbaar zijn

de hoogte van de aangeboden plant is 50 à 60cm

8 euro/stuk

meer info


woensdag 5 januari 2011

Sierheester: skimmia

Sierheester: skimmia

Skimmia japonica ´Rubella´ is ontstaan uit de kruising van S. japonica x S. reevesiana. Het is een groenblijvende heester en de meest populaire Skimmia van dit geslacht. Hij heeft zijn succes te danken aan de opvallende bruinrode pluimen. Deze verschijnen in de herfst tot in het voorjaar en zijn een ware attractie in de wintertuin. Pas in het voorjaar, april-mei, komen de bloemen open. Rubella heeft een enigszins ronde groeivorm tot 1 meter hoog. Skimmia´s zijn niet alleen mooi vanwege hun bloemen, maar ook door hun groenblijvend blad en opvallende vruchten. Skimmia´s zijn niet alleen mooi vanwege hun bloemen, maar ook door hun groenblijvend blad en opvallende vruchten. Men plant ze solitair, in groepjes of in perken, onder hoge bomen of heesters. Ze doen het prima samen met rhododendrons, azalea's en camellia's.de hoogte van de aangeboden planten is 25 à 30cm

11euro/stuk

meer info


dinsdag 4 januari 2011

Bodembedekker: alchimilla mollis

Bodembedekker: alchimilla mollis

Robuuste plant die bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes. De zachtbehaarde bladeren zijn waaiervormig en worden wel een in bloemstukjes gebruikt. Vrouwenmantel doet het in vrijwel elke grond goed. Op de voorgrond van een border verdienen zij dan ook een plaatsje. Een must voor elke tuin.

Wanneer de vrouwenmantel bijna is uitgebloeid en de bloemen en de bladeren beginnen te verdorren, dan mag je deze volledig terugknippen tot een vijf centimeter boven de grond. Geef na het terug snoeien wat extra bemesting (blauwe korrel) en na amper 1 week is de bodem al terug bijna volledig dicht gegroeid. Na twee weken is het terug een volwaardige bodembedekker maar dan met frisse groene bladeren en nog 14 dagen later krijg je zelfs een tweede bloei. Deze herbloei is wel minder als in de eerste periode.

1 = 0,75

24 = 0,70

100 = 0,65

meer info


maandag 3 januari 2011

Bodembedekker: waldsteinia 'ternata'

Bodembedekker: waldsteinia

Een kruipende bodembedekker met leerachtig glanzend blad en gele bloemen. Kan op schaduwrijke plaatsen groeien en is tevens een goed alternatief voor Pachysandra. Verlangt een doorlatende humusrijke grond

1 = O,75

24 = 0,70

vanaf 100 = 0,65

 

aanbevolen plantdichtheid = 8planten/m²

meer info


zondag 2 januari 2011

Dubbel Tafel

Dubbel Tafel Omschrijving:Handig voor in tuin bij het houden van een barbequeof als werktafel voor  tuinwerkOok mooi voor bloemen of planten op en onder te zettenbehandeld met hout beschermer in donkere eik maten 55 cm breed 108 cm lang 70 cm hoogkan ook in andere maten
meer info


zaterdag 1 januari 2011

Begonia gr. ssp. evansiana "Claret Jug"

Begonia gr. ssp. evansiana "Claret Jug"

Begonia grandis ssp. Evansiana "Claret Jug", is afkomstig uit de gebieden rondom Maleisië, China en Japan. Ook deze variëteit heeft rode stengels en prachtige ovale olijfgroene bladeren. De onderkant van de bladeren is donkerder rood dan bij de gewone evansiana, die meer rood geaderd blad heeft. Ze bloeit vanaf juli tot in oktober met roze bloemen die uit roodachtige knoppen verschijnen en als het niet te koud wordt bloeit ze door tot de vorst invalt zeker als je regelmatig de dode bloemen verwijdert. Geef haar een plaatsje in de halfschaduw of schaduw en zorg dat de grond nooit helemaal uitdroogt. Woon je in een gebied met milde winters dan kun je deze variëteit zelfs in de tuin uitplanten waar ze wondermooi combineert met hosta's en varens. In alle andere gebieden kun je haar bij ernstige kou beter binnen laten overwinteren. In de herfst vormt de plant kleine broedbolletjes in de bladoksels die je in de lente kunt uitplanten in een pot op vochtige potgrond. Bedek de pot met plastic en zet haar warm en licht weg totdat de eerste blaadjes verschijnen.

meer info